A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Egészben sült bébicsirke bazsalikomos vaníliás karfiolkrémmel

Gyurik Gábor receptje

2020. október 9.
  • 5 db bébicsirke
  • 80 dkg karfiol
  • 60 dkg véres hurka
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 kisebb csokor bazsalikom
  • 1/2 rúd vanília
  • 1,5 l tej
  • 1 dl olívaolaj
  • 15 dkg vaj

ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A csirkéket megtisztítjuk, bőrét olívaolajjal és sóval bedörzsöljük. 180 °C-os sütőben 20-25 percig sütjük. Tálalás előtt a mellcsontnál kezdve félbevágjuk.

A karfiolt sós tejben puhára pároljuk, leszűrjük. Adunk hozzá forrázott bazsalikomleveleket, vajat és a vaníliarúd kikapart magját. Turmixgépben homogén krémmé dolgozzuk.

A véres hurkát kiszedjük a sertésbélből, majd 5-6 dkg-os rudakat formázunk belőle. Ezt panírozzuk, és tálalás előtt forró olajban kisütjük.


bébicsirke , karfiol , véres hurka , zsemlemorzsa , bazsalikom , vanília , olívaolaj , tej , vaj , liszt , tojás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra