Receptek

Bébicsirke bazsalikomos vaníliás karfiolkrémmel

Bébicsirke bazsalikomos vaníliás karfiolkrémmel

Gyurik Gábor receptje 10 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 5 db bébicsirke
  • 80 dkg karfiol
  • 60 dkg véres hurka
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 kisebb csokor bazsalikom
  • 1/2 rúd vanília
  • 1,5 l tej
  • 1 dl olívaolaj
  • 15 dkg vaj
ELKÉSZÍTÉSE:

A csirkéket megtisztítjuk, bőrét olívaolajjal és sóval bedörzsöljük. 180 °C-os sütőben 20-25 percig sütjük. Tálalás előtt a mellcsontnál kezdve félbevágjuk. A karfiolt sós tejben puhára pároljuk, leszűrjük. Adunk hozzá forrázott bazsalikomleveleket, vajat és a vaníliarúd kikapart magját. Turmixgépben homogén krémmé dolgozzuk. A véres hurkát kiszedjük a sertésbélből, majd 5-6 dkg-os rudakat formázunk belőle. Ezt panírozzuk, és tálalás előtt forró olajban kisütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább