A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Bélszín, rókagombás bruschetta

Bereznay Tamás receptje

2018. szeptember 13.
  • 4 szelet bélszín
  • vaj
  • só, bors

BRUSCHETTA
HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg friss rókagomba
  • 3 fej salottahagyma
  • 10 dkg pecorino sajt
  • 3 cs petrezselyem
  • 2 dl tejszín
  • olaj
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A steaket kevés olajon, forró serpenyőben mindkét oldalán 1-1 percig sütjük, majd– a húst egy csipesszel megfogva – az oldalát is körbesütjük. Sütőrácsra tesszük, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és 180 °C-os sütőben 5-8 percig sütjük. 5-6 percig pihentetjük, majd ugyanabban a serpenyőben a vajat felhabosítjuk, és egy pillanatra megforgatjuk benne a húst.

Bruschetta elkészítése:
A finomra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk a rókagombával együtt. Felöntjük tejszínnel, összeforraljuk, majd a tűzről lehúzva belereszeljük a sajtot, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Frissen pirított bagettre tálaljuk.



bélszín , rókagomba , salottahagyma , pecorino sajt , petrezselyem , tejszín

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra