Bereznay Tamás receptje
2018. szeptember 13.- 4 szelet bélszín
- vaj
- só, bors
BRUSCHETTA
HOZZÁVALÓK:
- 30 dkg friss rókagomba
- 3 fej salottahagyma
- 10 dkg pecorino sajt
- 3 cs petrezselyem
- 2 dl tejszín
- olaj
- só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A steaket kevés olajon, forró serpenyőben mindkét oldalán 1-1 percig sütjük, majd– a húst egy csipesszel megfogva – az oldalát is körbesütjük. Sütőrácsra tesszük, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és 180 °C-os sütőben 5-8 percig sütjük. 5-6 percig pihentetjük, majd ugyanabban a serpenyőben a vajat felhabosítjuk, és egy pillanatra megforgatjuk benne a húst.
Bruschetta elkészítése:
A finomra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk a rókagombával együtt. Felöntjük tejszínnel, összeforraljuk, majd a tűzről lehúzva belereszeljük a sajtot, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Frissen pirított bagettre tálaljuk.

bélszín , rókagomba , salottahagyma , pecorino sajt , petrezselyem , tejszín