Receptek

Berlini Currywurst

Berlini Currywurst

Bereznay Tamás receptje

Hozzávalók:

  • 8-12 szál német fehérkolbász

Szósz

Hozzávalók:

  • 3 dl víz
  • 4 dl paradicsomlé
  • 15 dkg paradicsompüré
  • 1 fej kockázott vöröshagyma
  • 3 ek currypor
  • 2 ek sambal oelek
  • 3-4 ek almaecet
  • 3-4 ek barna cukor
  • 1 mk Cayenne-bors

Elkészítése:
A szósz hozzávalóit egy kisebb lábasba tesszük, felforraljuk, és szép lassan összefőzzük. Érdemes sűrűn kevergetve, legalább másfél órán át főzni, úgy lényegesen intenzívebb lesz az íze. Miután elkészült, sűrű szitán vagy szűrőn átszűrjük. A kolbászokat egészben, grillsütőn vagy serpenyőben barnára sütjük. Ezután feldaraboljuk, meglocsoljuk a szósszal, és a tetejét megszórjuk curryporral.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.