Receptek

Bödönalja

Bödönalja

Macsinka János receptje 6 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg mangalicatarja, lapocka, császárhús vegyesen
  • 1 kg mangalicazsír
  • 3 db vöröshagyma
  • 2 db fokhagyma
  • 1 cs zöldhagyma
  • kakukkfű, só, bors
  • savanyított zöldségek: uborka, paprika, gyöngyhagyma, retek

ELKÉSZÍTÉSE:
A húst sózzuk, borsozzuk, meleg zsírral felöntjük és a fűszerekkel, hagymákkal a sparhelt szélén 4-5 órán keresztül lassan sütjük, majd bödönbe téve, zsírral leöntve tároljuk hideg helyen. Régen a leeső részekből készítettek egy fűszeres, zsíros, pástétomszerű ételt. Ha nincs sparheltünk, sütőben, lassú tűzön is készíthetjük. Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.