Receptek

Bőrén sült fogas zöldségekkel

Stefan Gebhardt receptje

2020. augusztus 4.

HAL
HOZZÁVALÓK:

  • 14 dkg bőrös fogasfilé fejenként
  • 3-4 ek olívaloaj
  • só, frissen tört bors

GARNÍRUNG
HOZZÁVALÓK:

  • 1 szál póréhagyma
  • 1 db koktélparadicsom adagonként
  • 1 gumó édeskömény
  • olívaolaj, só, kakukkfű, fokhagyma, cukor (mindegyikből kevés)

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Az étteremben a halat kisebb darabokra vágják, és tálaláskor póréval „keretezik be”. Otthon készíthetjük úgy, hogy az adagnyira vágott halat, mikor már elkészült, húsos részével a póréra helyezzük.

HAL ELKÉSZÍTÉSE:

A halat sütés előtt papírtörlővel szárazra töröljük, a bőrös felét gyengéden a serpenyőre szorítva pirítjuk, húsos oldalát néha meglocsoljuk az olajjal. Ezután megfordítjuk, vajat dobunk mellé, további 1 percre 200 ˚C-os sütőbe tesszük.

GARNÍRUNG ELKÉSZÍTÉSE:
A póréhagymát rétegeire szedjük, ezeket külön blansírozzuk, majd jeges vízbe merítjük, lecsöpögtetjük. Felhasználásig lefóliázva hűtőszekrénybe tesszük.

Tálalás előtt 10 cm-es csíkokra vágjuk, vajon megforgatjuk.

A paradicsomot néhány másodpercre lobogva forró vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a héját. Félbevágva tálba tesszük, kevés olívaolaj, só, kakukkfű, fokhagyma, cukor keverékével marináljuk.

Az édesköményt vékonyra gyaluljuk, blansírozzuk, jeges vízbe mártjuk. Tálalás előtt serpenyőben kevés olívaolajon forgatjuk meg, röviden. Hozzáadjuk a paradicsomot, ezt is átforgatjuk, hogy kissé melegedjen meg.

TÁLALÁS:
A tányérra helyezzük a halat, beborítjuk a póréhagymapalásttal, melléadjuk a paradicsomot és az édesköményt. Stefan Gebhardt édesköménypürével és édesköményhabbal garnírozza.


fogasfilé , olívaolaj , póréhagyma , koktélparadicsom , édeskömény , kakukkfű , fokhagyma