Receptek

Burgonyakrémleves póréval, gesztenyével, kacsamellel és szarvasgombával

Burgonyakrémleves póréval, gesztenyével, kacsamellel és szarvasgombával

Tátrai Balázs receptje 10 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 60 dkg főtt burgonya áttörve
  • 1 l szárnyasalaplé
  • 2 dl 30%-os tejszín
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg póréhagyma
  • 1 db szarvasgomba
  • 1 db kacsamell
  • szójaszósz (édes)
  • rozmaring
  • 1/2 ek akácméz
  • 30 db sült gesztenye
  • fekete bors
  • szerecsendió frissen reszelve
ELKÉSZÍTÉSE:

A vajon párolt póréhagymához adjuk az áttört burgonyát, az alaplevet, felforraljuk, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Hozzáadjuk a tejszínt, majd turmixoljuk. Átszűrjük. A kacsamelleket borsozzuk, megkenjük szójaszósszal, bőrös felüket mézzel, majd egy-egy rozmaringággal vákuumozzuk (vagy fóliába tekerjük).Egy nap után enyhén sózzuk, elősütjük, majd 80 °C-os sütőbe tesszük 30 percre. Kihűtjük, szeleteljük.

TÁLALÁS:

A levest tálalás előtt kevés hideg vajjal felhabosítjuk, vékonyra szeletelt kacsamellel, sült gesztenyével és frissen gyalult szarvasgombával tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.