Receptek

Camembert-rel töltött ravioli, narancs, sütőtökvelouté

Murányi Mercédesz és Horváth Bence receptje

2020. február 7.

Ravioli
Hozzávalók:

  • 150 g búzafinomliszt
  • 150 g semola liszt
  • 165 g tojássárgája (8 db)

  • 1 db tojás


Raviolitöltelék
Hozzávalók:

  • 30 dkg camembert
  • 1 dl tökmagolaj

  • 2 ek pirított tökmag
  • 1/2 dl tökmagolaj

Sütőtökvelouté
Hozzávalók:

  • 1 kis db sütőtök
  • 2 db narancs leve és héja
  • 1 ujjnyi gyömbér

  • 1 ek méz


Sütőtökkocka
Hozzávalók:

  • 20 dkg sütőtök
  • 2 centis szeletekre vágva
  • 1 db narancs leve
  • 1 ek olívaolaj

Díszítés
Hozzávalók:

  • pirított tökmag, tökmagolaj, filézett narancs
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Ravioli elkészítése: A hozzávalókból sima, rugalmas tésztát gyúrunk és lefóliázva 1 órán át pihentetjük. Kinyújtjuk, kör alakúra kiszúrjuk és mindegyik közepébe tölteléket nyomunk. Raviolikat formázunk belőle, és forró sós vízben 3-4 perc alatt kifőzzük.

Raviolitöltelék elkészítése: A camembert-ről vékonyan levágjuk a külső fehér részt, felolvasztjuk, belekeverjük a többi hozzávalót, majd habzsákba töltjük, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Sütotökvelouté elkészítése:  A sütőtököt megsütjük. Egy lábosban olajon megdinszteljük a gyömbért, hozzáadjuk a megsütött sütőtököt, a mézet, a narancs héját, ízesítjük sóval és egyet forralunk rajta. Amikor kész, összeturmixoljuk a narancs levével, ha kell, hígítjuk.

Sütotökkocka elkészítése: A sütőtököt a narancslével, az olívaolajjal és sóval levákuumozzuk és forrásban lévő vízben 5 percig főzzük, utána jeges vízbe rakjuk.


tojás , liszt , narancs , méz , sütőtök , tökmag , camembert