Murányi Mercédesz és Horváth Bence receptje
2020. február 7.Ravioli
Hozzávalók:
- 150 g búzafinomliszt
 - 150 g semola liszt
 - 165 g tojássárgája (8 db)
 - só
 - 1 db tojás
 
Raviolitöltelék
Hozzávalók:
- 30 dkg camembert
 - 1 dl tökmagolaj
 - só
 - 2 ek pirított tökmag
 - 1/2 dl tökmagolaj
 - só
 
Sütőtökvelouté
Hozzávalók:
- 1 kis db sütőtök
 - 2 db narancs leve és héja
 - 1 ujjnyi gyömbér
 - só
 - 1 ek méz
 
Sütőtökkocka
Hozzávalók:
- 20 dkg sütőtök
 - 2 centis szeletekre vágva
 - 1 db narancs leve
 - 1 ek olívaolaj
 - só
 
Díszítés
Hozzávalók:
- pirított tökmag, tökmagolaj, filézett narancs
 
Sütotökkocka elkészítése: A sütőtököt a narancslével, az olívaolajjal és sóval levákuumozzuk és forrásban lévő vízben 5 percig főzzük, utána jeges vízbe rakjuk.
tojás , liszt , narancs , méz , sütőtök , tökmag , camembert
                    
                
        



