Buday Péter receptje
2020. augusztus 7.- 20 dkg erdei gomba
 - 1 fej vöröshagyma
 - 1/3 dl napraforgóolaj
 - 2 csokor petrezselyem
 - 3 gerezd zúzott fokhagyma
 - só, őrölt bors
 
A DÖDÖLLE
HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg burgonya
 - 20 dkg liszt
 - 2 fej hagyma
 - 3 gerezd zúzott fokhagyma
 - 2 csomag snidling
 - 1 dl olaj
 - 3 dl tejföl
 - só, őrölt bors
 
Serpenyőben a vékony szeletekre vágott vöröshagymát az olajon megpirítjuk, és rászórjuk a szintén vékonyra darabolt gombát. Zúzott fokhagymával, sóval, borssal, a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük, és készre pirítjuk.
A DÖDÖLLE ELKÉSZÍTÉSE:
A lisztet és a reszelt nyers burgonyát összekeverjük sóval, borssal, 3 gerezd zúzott fokhagymával. Beleütünk két tojást, hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget. 
Egy serpenyőben felmelegítünk 1 dl olajat, és a dödöllét evőkanállal a forró zsírba szaggatjuk. Többször átforgatjuk, mindegyik oldalát megsütjük.
Az elkészült dödöllét kivesszük egy tányérra, és ugyanabban a serpenyőben megsütünk egy fej vastagabb karikára vágott hagymát.
Tálaláskor a dödöllét alulra tesszük, meglocsoljuk a tejföllel, ráborítjuk a megpirult gombát, és a tetejére tesszük a sült hagymakarikákat.
![]()
erdei gomba , vöröshagyma , napraforgóolaj , petrezselyem , fokhagyma , burgonya , liszt , snidling , tejföl
                    
                
        

