A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Gombás dödölle

Buday Péter receptje

2020. augusztus 7.
  • 20 dkg erdei gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/3 dl napraforgóolaj
  • 2 csokor petrezselyem
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, őrölt bors

A DÖDÖLLE
HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 csomag snidling
  • 1 dl olaj
  • 3 dl tejföl
  • só, őrölt bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Serpenyőben a vékony szeletekre vágott vöröshagymát az olajon megpirítjuk, és rászórjuk a szintén vékonyra darabolt gombát. Zúzott fokhagymával, sóval, borssal, a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük, és készre pirítjuk.

A DÖDÖLLE ELKÉSZÍTÉSE:
A lisztet és a reszelt nyers burgonyát összekeverjük sóval, borssal, 3 gerezd zúzott fokhagymával. Beleütünk két tojást, hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget.

Egy serpenyőben felmelegítünk 1 dl olajat, és a dödöllét evőkanállal a forró zsírba szaggatjuk. Többször átforgatjuk, mindegyik oldalát megsütjük.

Az elkészült dödöllét kivesszük egy tányérra, és ugyanabban a serpenyőben megsütünk egy fej vastagabb karikára vágott hagymát.

Tálaláskor a dödöllét alulra tesszük, meglocsoljuk a tejföllel, ráborítjuk a megpirult gombát, és a tetejére tesszük a sült hagymakarikákat.


erdei gomba , vöröshagyma , napraforgóolaj , petrezselyem , fokhagyma , burgonya , liszt , snidling , tejföl

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra