Receptek

Gombás dödölle

Gombás dödölle

Buday Péter receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 20 dkg erdei gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/3 dl napraforgóolaj
  • 2 csokor petrezselyem
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, őrölt bors
ELKÉSZÍTÉSE:

Serpenyőben a vékony szeletekre vágott vöröshagymát az olajon megpirítjuk, és rászórjuk a szintén vékonyra darabolt gombát. Zúzott fokhagymával, sóval, borssal, a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük, és készre pirítjuk.

A DÖDÖLLE

HOZZÁVALÓK:
  • 40 dkg burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 csomag snidling
  • 1 dl olaj
  • 3 dl tejföl
  • só, őrölt bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A lisztet és a reszelt nyers burgonyát összekeverjük sóval, borssal, 3 gerezd zúzott fokhagymával. Beleütünk két tojást, hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget. Egy serpenyőben felmelegítünk 1 dl olajat, és a dödöllét evőkanállal a forró zsírba szaggatjuk. Többször átforgatjuk, mindegyik oldalát megsütjük. Az elkészült dödöllét kivesszük egy tányérra, és ugyanabban a serpenyőben megsütünk egy fej vastagabb karikára vágott hagymát. Tálaláskor a dödöllét alulra tesszük, meglocsoljuk a tejföllel, ráborítjuk a megpirult gombát, és a tetejére tesszük a sült hagymakarikákat.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább