Receptek

Citrusos karalábé-krémleves konfitált libamájjal, sültpaprika-habbal

Citrusos karalábé-krémleves konfitált libamájjal, sültpaprika-habbal

Macsinka János receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1,5 kg karalábé
  • 1 l zöldségalaplé
  • 7 dl kókusztej
  • 4 db lime-levél
  • 1 db citromnád
  • 1 db citrom leve
  • 1 db lime leve
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg sültpaprika-krém
  • 1 dl tejszín
  • 20 dkg libamáj
  • 1 db vaníliarúd
  • 10 dkg libazsír

ELKÉSZÍTÉSE:
A karalábé kétharmadát zöldségalaplében, kókusztejjel, lime-levéllel, citromnáddal puhára pároljuk, sóval ízesítjük. Hideg vajjal, citromlével, lime-lével krémes veloutét készítünk. A sültpaprika-krémet kevés tejszínnel kikeverjük, sóval, citromlével ízesítjük, majd habszifonba öntjük. A libamájat libazsírral, vaníliarúddal 40 percig 65 °C-on konfitáljuk, majd langyosan formázzuk. A karalábé többi részét kockázzuk, forrázzuk, majd jeges vízben visszahűtjük. Tálalásnál a velutét mélytányérba töltjük, ráhelyezünk egy szelet formázott, langyos libamájat, paprikahabot nyomunk rá, majd karalábékockákkal díszítjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább