A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Citrusos karalábé-krémleves konfitált libamájjal, sültpaprika-habbal

Macsinka János receptje

2018. április 13.
  • 1,5 kg karalábé
  • 1 l zöldségalaplé
  • 7 dl kókusztej
  • 4 db lime-levél
  • 1 db citromnád
  • 1 db citrom leve
  • 1 db lime leve
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg sültpaprika-krém
  • 1 dl tejszín
  • 20 dkg libamáj
  • 1 db vaníliarúd
  • 10 dkg libazsír

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A karalábé kétharmadát zöldségalaplében, kókusztejjel, lime-levéllel, citromnáddal puhára pároljuk, sóval ízesítjük. Hideg vajjal, citromlével, lime-lével krémes veloutét készítünk. A sültpaprika-krémet kevés tejszínnel kikeverjük, sóval, citromlével ízesítjük, majd habszifonba öntjük.

A libamájat libazsírral, vaníliarúddal 40 percig 65 °C-on konfitáljuk, majd langyosan formázzuk.

A karalábé többi részét kockázzuk, forrázzuk, majd jeges vízben visszahűtjük. Tálalásnál a velutét mélytányérba töltjük, ráhelyezünk egy szelet formázott, langyos libamájat, paprikahabot nyomunk rá, majd karalábékockákkal díszítjük.



karalábé , citrom , kókusztej , libamáj , vanília , zöldségalaplé , lime-levél , citromnád , sültpaprika-krém , vaj , tejszín , vaníliarúd , libazsír