A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Csilichutney fekete kardamomos mascarpone-tortával

Segal Viktor receptje

2020. július 26.

CSILICHUTNEY
HOZZÁVALÓK:

  • 15 dkg piros csilipaprika kimagozva, csíkokra vágva
  • 15 dkg piros kaliforniai paprika kimagozva, csíkokra vágva
  • 15 dkg kristálycukor

A TORTA TÉSZTÁJA
HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg grahamliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 80 g cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 db egész tojás
  • csipet só
  • kevés liszt a nyújtáshoz

MASCARPONEKRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 15 dkg mascarpone
  • 10 dkg tejföl
  • 15 dkg tejszín
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 db fekete kardamom magja frissen őrölve (opcionális)
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

CSILICHUTNEY ELKÉSZÍTÉSE:
A meghámozott, kimagozott, csíkokra vágott paprikákat lábasba tesszük a cukorral és 3 evőkanál vízzel. Erős lángon indítjuk a főzést. Néhány percig forraljuk, majd közepesre vesszük a hőt, és

addig főzzük, amíg lekvár állagú lesz: ez kb. 30-40 percig tart.

A TORTA TÉSZTÁJA ELKÉSZÍTÉSE:

Egy 26 cm-es sütőformát kivajazunk, rétesliszttel meghintünk. A tésztához összekeverjük a kétféle lisztet a sóval, a cukorral, a sütőporral, a tojással és az olvasztott vajjal, összegyúrjuk.

30 percig a hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk a tésztát fél centiméter vastagra, és kibéleljük vele a sütőformát.

A formával együtt a hűtőbe tesszük, és elkészítjük a fekete kardamomos krémet.

MASCARPONEKRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
Egy nagyobb keverőtálba tesszük a mascarponét, a tejfölt, a tejszínt, a cukrot, az őrölt fekete kardamomot, a sót és a tojássárgáját. Habverővel egyneművé keverjük, és a lehűtött tésztára öntjük.

170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.

Szobahőmérsékletűre hűlt pikáns csililekvárral tálaljuk.



piros csilipaprika , piros kaliforniai paprika , grahamliszt , rétesliszt , vaj , sütőpor , tojás , liszt , mascarpone , tejföl , citrom héja , tejszín , fekete kardamom magja

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra