Tóth Pál receptje
2020. május 11.- 4 db csirkesupreme (csirkemell szárnycsonttal)
- 5 db burgonya
- 1 dkg vaj
- 1 fej brokkoli
- 2 db tojás
- 2 ek liszt
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 db zeller
- 2 dl savanyítólé
Hozzávalók:
- 4 dl tej
- 1 dl fehérbor
- 1 db citrom
- 10 dkg jéghideg vaj
200°C-on 10 perc alatt készre sütjük. A brokkolit forró, sós vízben 2 percig főzzük, majd jeges vízben kihűtjük (blansírozzuk), ezután a fejet bepanírozzuk és olajban kisütjük. Az újhagymát roston megsütjük, majd a bajszát ropogósra fritírozzuk. A zellert hajszálvékonyra szeleteljük, savanyítólében marináljuk. A tányért mizunával, papsajttal díszítjük, tálaláskor vajmártást és burgonyapürét adunk hozzá.
zeller , citrom , fehérbor , tojás , burgonya , brokkoli , vaj , csirkemell