Litauszki Zsolt receptje
2014. szeptember 26.Tészta
Hozzávalók:
- 2 db tojás
 - 250 g túró
 - 30 g keményítő
 - 1 rúd vanília kikapart magja
 - 10 ml rum
 - 1 db citrom leve és reszelt héja
 - csipet só
 - 4 db tojásfehérje
 - 200 g cukor
 - 50 g vaj
 
Gyümölcsragu
Hozzávalók:
- 100 g eper
 - 50 g vaj
 - 150 g rebarbara
 - csipet fahéj
 
A két tojással eldolgozzuk a masszához szükséges anyagokat (túró, keményítő, vanília, rum, citrom leve és héja, só), majd felverjük a tojásfehérjét, és hozzáadagoljuk a cukor egyharmadát. Amikor a hab kemény, a masszához keverjük, hogy fellazítsuk. Serpenyőben vajat hevítünk és beleengedjük a masszát, majd a 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. 15 percig sütjük. Kivesszük, és majdnem az összes maradék cukrot rászórjuk a sült masszára. Egyik felét felhajtjuk, és alá is szórunk a cukorból, majd addig hevítjük, amíg a cukor megbarnul. Át is forgathatjuk, mert amúgy is tört darabokban tálaljuk. (Ha van felső grillünk a sütőben, akkor a cukormáz „ráégetése” úgy is történhet.)
Gyümölcsragu elkészítése:
A feldarabolt epret serpenyőben kevés vajon felmelegítjük. Amikor olvadóssá válik, beletesszük a darabokra vágott rebarbarát, megszórjuk fahéjjal, átkeverjük, és hagyjuk benne kihűlni.
Tálalás:
A túrósmarnit szabálytalan darabokra tördeljük, és a gyümölcsraguval ízesítjük.
túró , tojás , keményítő , vanília , rum , citrom , vaj , eper , rebarbara , fahéj
                    
                
        



