A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Túrósmarni

Litauszki Zsolt receptje

2014. szeptember 26.

Tészta
Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 250 g túró
  • 30 g keményítő
  • 1 rúd vanília kikapart magja
  • 10 ml rum
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • csipet só
  • 4 db tojásfehérje
  • 200 g cukor
  • 50 g vaj

Gyümölcsragu
Hozzávalók:

  • 100 g eper
  • 50 g vaj
  • 150 g rebarbara
  • csipet fahéj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Tészta elkészítése:
A két tojással eldolgozzuk a masszához szükséges anyagokat (túró, keményítő, vanília, rum, citrom leve és héja, só), majd felverjük a tojásfehérjét, és hozzáadagoljuk a cukor egyharmadát. Amikor a hab kemény, a masszához keverjük, hogy fellazítsuk. Serpenyőben vajat hevítünk és beleengedjük a masszát, majd a 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. 15 percig sütjük. Kivesszük, és majdnem az összes maradék cukrot rászórjuk a sült masszára. Egyik felét felhajtjuk, és alá is szórunk a cukorból, majd addig hevítjük, amíg a cukor megbarnul. Át is forgathatjuk, mert amúgy is tört darabokban tálaljuk. (Ha van felső grillünk a sütőben, akkor a cukormáz „ráégetése” úgy is történhet.)

Gyümölcsragu elkészítése:
A feldarabolt epret serpenyőben kevés vajon felmelegítjük. Amikor olvadóssá válik, beletesszük a darabokra vágott rebarbarát, megszórjuk fahéjjal, átkeverjük, és hagyjuk benne kihűlni.

Tálalás:
A túrósmarnit szabálytalan darabokra tördeljük, és a gyümölcsraguval ízesítjük.


túró , tojás , keményítő , vanília , rum , citrom , vaj , eper , rebarbara , fahéj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra