Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje
2020. április 2.- Hozzávalók:
- 3 dkg vaj
- 6-8 db felső csirkecomb
- só, bors
- 5 dl alaplé
- 1 kg zöldborsó
- 1 dl tej
- 4 csokor petrezselyem
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd egy nagy serpenyőben, amiben az egész étel elfér majd, körbepirítjuk. Felöntjük az alaplével, és lefedve kb. 30 perc alatt puhára pároljuk. Ekkor kivesszük, hozzáadjuk a zöldborsót, ha elfőtt a lé, pótoljuk, valamint hozzáadjuk a tejet. Kb. 10 percig főzzük, hogy a borsó zsenge maradjon.
A borsó egyharmadát kivesszük, majd némi folyadékkal és négy csokor blansírozott (azaz néhány másodpercre forró vízbe mártott) petrezselyemmel simára pürésítjük.
Az élénkzöld borsókrémet visszaöntjük a lábasba (ha túl hígnak látjuk, pici étkezési keményítővel sűríthetjük). Visszahelyezzük a csirkecombokat, együtt tálaljuk. (A párolás során a csirke puha lesz, de nem ropogós. Aki szeretné, tálalás előtt beteheti a csirkét a grillbe, hogy a bőre megpiruljon.)
