Tivadar György receptje
2018. április 6.- 20 dkg étcsokoládé-pasztilla
- 4 dkg cukor
- 3 dl tejszín (35 %-os, cukrozatlan)
- 2 db tojás
- 25 dkg eper
- 1 dkg menta
- 1/2 dl citrusos olívaolaj (bergamia)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A csokoládét habüstben vízgőzön felmelegítjük, egy másik habüstben a cukrot a tojássárgájával 83 °C-ig melegítjük, majd kihabosítjuk és az olvasztott csokoládéval egyneműsítjük. A tejszínt habverővel kemény habbá verjük, majd a csokoládéval finoman összekeverjük, és állni hagyjuk a hűtőben. Az epret tetszőleges formára vágjuk, átkeverjük az olívaolajjal, majd friss mentával és a csokoládéhabbal tálaljuk.

étcsokoládé , menta , eper , olívaolaj