Receptek

Töltött borjútekercs bébispenóttal (involtini di vitello)

Töltött borjútekercs bébispenóttal (involtini di vitello)

Gálicz István-Bereznay Tamás receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 80 dkg borjúcomb
  • 12 szelet érlelt olasz sonka (prosciutto crudo)
  • 10 db bazsalikomlevél
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • liszt
  • 5-10 dkg vaj
  • 1-2 dl száraz fehérbor
  • 50 dkg bébispenót
  • olívaolaj
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A borjúcombot 12 egyforma szeletre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, amennyiben van hártyás-inas része, azt bevagdossuk. Enyhén sózzuk mindkét oldalát, majd az egyik oldalára parmezán, finomra vágott petrezselyem és bazsalikom keverékét szórjuk, és egy-egy sonkaszelettel betakarjuk, enyhén rányomkodjuk, feltekerjük és hurkapálcikával felszúrjuk. Egy hurkapálcikára 3 tekercset szúrjunk. Lisztbe forgatjuk, majd vajban megpirítjuk, fehérborral felöntve puhára pároljuk. A bébispenótot olívaolajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.