Receptek

Kacsamell kelkáposztával és sáfrányos babbal

Gyurik Gábor receptje:

Kacsamell kelkáposztával és sáfrányos babbal

Gyurik Gábor receptje 10 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1,6 kg kacsamell
  • 50 dkg fehér vajbab
  • 30 dkg kelkáposzta
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg krémsajt
  • kakukkfű, sáfrány
  • őrölt bors, só
ELKÉSZÍTÉSE:

A babot csipetnyi sáfránnyal, enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és a feléből pürét készítünk vaj és a krémsajt hozzáadásával. A kelkáposztát leveleire szedjük, 0,5 cm-es csíkokra vágjuk, blansírozzuk. A kacsamelleket megtisztítjuk, bőrét félig bevagdossuk, sóval, frissen őrölt borssal, kakukkfűvel ízesítjük. Felhevített vasserpenyőben a kacsamellek bőrét ropogósra sütjük, majd a másik oldalát is rövidebb ideig hőkezeljük. Tálalásig pihentetjük.

TÁLALÁSA:

Középre halmozzuk a kelkáposztát, mellétálaljuk a babpürét.A kacsamellet a káposztára helyezzük, de fel is szeletelhetjük. A sáfrányos babbal körbeszórjuk a húst, kevés pecsenyelével meglocsoljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább