Receptek

Csurgatott tojásleves

Rosenstein Tibor és Rosenstein Róbert receptje

2020. április 2.
  • 1 ek libazsír
  • 1 ek liszt
  • 5 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 babérlevél
  • cukor, ecet, fűszerpaprika, só, köménymag

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A lisztből és a zsírból készítsünk zsemleszínű rántást. Adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát, az őrölt köménymagot, egy pillanatig pirítsuk tovább, tegyük rá a pirospaprikát és öntsük fel hideg vízzel.

Sózzuk meg, és tegyük bele a babérlevelet, forraljuk fel. Ízlés szerint cukorral, ecettel ízesítsük, lassan forraljuk.

Verjünk fel 2 tojást és csorgassuk a forrásban lévő leveshez. A másik 3 tojást óvatosan üssük a forrásban lévő levesbe, de ezeket nem keverjük el, hanem óvatosan, kis lángon megfőzzük.

köménymag , , babérlevél , cukor , ecet , fűszerpaprika , libazsír , liszt , tojás , vöröshagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra