Receptek

Kakukkfüves grillezett bébicsirke pirított zöldségekkel

Kakukkfüves grillezett bébicsirke pirított zöldségekkel

Várvizi Péter receptje 10 fő részére

HÚS

HOZZÁVALÓK:

  • 4,5 kg bébicsirke
  • 10 g
  • 4 g bors
  • 5 ág kakukkfű
  • 30 dkg vaj
  • 1 csokor oregánó

ELKÉSZÍTÉSE:
A bébicsirkét (hosszában) kettényitjuk. Ezután sóval bedörzsöljük, vajjal alaposan körbekenjük, friss kakukkfüvet teszünk rá, és a bőrével, csontosan a rostlapra tesszük. Amikor a bőre már jó ropogósra sült, megfordítjuk, és készre sütjük. A mellcsontnál kettévágva tálaljuk (így a mell, a comb és a szárnytő is egyben marad). Friss oregánóval szórjuk.

ZÖLDSÉGEK

HOZZÁVALÓK:

  • 200 g brokkoli
  • 200 g cukkini
  • 150 g sárgarépa
  • 60 g cukorborsó
  • 100 g hónapos retek
  • 150 g vajtök
  • 100 g kápia paprika
  • 50 g spárga (zöld)
  • 40 ml olívaolaj
  • 6 g
  • 1 cs bazsalikom
  • 1 cs petrezselyem

ELKÉSZÍTÉSE:
A nyári grillzöldségeknél a legfontosabb, hogy roppanjanak, ízesek legyenek, és visszaadják a kert színeit. Ezért soha nem tesszük egyszerre az összes zöldséget a grillre, hanem csak puhulásuk sorrendjében, és épp csak annyi olívaolajat teszünk rá, hogy ízesítse. A végén megszórjuk friss bazsalikommal és petrezselyemmel.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább