Receptek

Kakukkfüves grillezett bébicsirke pirított zöldségekkel

Várvizi Péter receptje

2020. július 16.

HÚS
HOZZÁVALÓK:

  • 4,5 kg bébicsirke
  • 10 g só
  • 4 g bors
  • 5 ág kakukkfű
  • 30 dkg vaj
  • 1 csokor oregánó

ZÖLDSÉGEK
HOZZÁVALÓK:

  • 200 g brokkoli
  • 200 g cukkini
  • 150 g sárgarépa
  • 60 g cukorborsó
  • 100 g hónapos retek
  • 150 g vajtök
  • 100 g kápia paprika
  • 50 g spárga (zöld)
  • 40 ml olívaolaj
  • 6 g só
  • 1 cs bazsalikom
  • 1 cs petrezselyem
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

HÚS ELKÉSZÍTÉSE:
A bébicsirkét (hosszában) kettényitjuk. Ezután sóval bedörzsöljük, vajjal alaposan körbekenjük, friss kakukkfüvet teszünk rá, és a bőrével, csontosan a rostlapra tesszük. Amikor a bőre már jó ropogósra sült, megfordítjuk, és készre sütjük. A mellcsontnál kettévágva tálaljuk (így a mell, a comb és a szárnytő is egyben marad). Friss oregánóval szórjuk.

ZÖLDSÉGEK ELKÉSZÍTÉSE:
A nyári grillzöldségeknél a legfontosabb, hogy roppanjanak, ízesek legyenek, és visszaadják a kert színeit. Ezért soha nem tesszük egyszerre az összes zöldséget a grillre, hanem csak puhulásuk sorrendjében, és épp csak annyi olívaolajat teszünk rá, hogy ízesítse. A végén megszórjuk friss bazsalikommal és petrezselyemmel.


kakukkfű , bébicsirke , vaj , oregánó , brokkoli , cukkini , sárgarépa , cukorborsó , hónapos retek , vajtök , kápia paprika , zöld spárga , olívaolaj , bazsalikom , petrezselyem

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra