Várvizi Péter receptje
2020. július 16.HÚS
HOZZÁVALÓK:
- 4,5 kg bébicsirke
- 10 g só
- 4 g bors
- 5 ág kakukkfű
- 30 dkg vaj
- 1 csokor oregánó
ZÖLDSÉGEK
HOZZÁVALÓK:
- 200 g brokkoli
- 200 g cukkini
- 150 g sárgarépa
- 60 g cukorborsó
- 100 g hónapos retek
- 150 g vajtök
- 100 g kápia paprika
- 50 g spárga (zöld)
- 40 ml olívaolaj
- 6 g só
- 1 cs bazsalikom
- 1 cs petrezselyem
HÚS ELKÉSZÍTÉSE:
A bébicsirkét (hosszában) kettényitjuk. Ezután sóval bedörzsöljük, vajjal alaposan körbekenjük, friss kakukkfüvet teszünk rá, és a bőrével, csontosan a rostlapra tesszük. Amikor a bőre már jó ropogósra sült, megfordítjuk, és készre sütjük. A mellcsontnál kettévágva tálaljuk (így a mell, a comb és a szárnytő is egyben marad). Friss oregánóval szórjuk.
ZÖLDSÉGEK ELKÉSZÍTÉSE:
A nyári grillzöldségeknél a legfontosabb, hogy roppanjanak, ízesek legyenek, és visszaadják a kert színeit. Ezért soha nem tesszük egyszerre az összes zöldséget a grillre, hanem csak puhulásuk sorrendjében, és épp csak annyi olívaolajat teszünk rá, hogy ízesítse. A végén megszórjuk friss bazsalikommal és petrezselyemmel.
kakukkfű , bébicsirke , vaj , oregánó , brokkoli , cukkini , sárgarépa , cukorborsó , hónapos retek , vajtök , kápia paprika , zöld spárga , olívaolaj , bazsalikom , petrezselyem