Receptek

Darázsfészek

Darázsfészek

Pethő Balázs receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg liszt
  • 4 db tojássárgája
  • 5 dkg porcukor
  • 1 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • csipet só

KENÉSHEZ

HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek vaníliás cukor

ELKÉSZÍTÉSE:
Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt és a sót egy tálban dagasztani kezdjük – legalább 10-15 percig dolgozunk a tésztán, amíg hólyagos, ruganyos lesz. Konyharuhával lefedve, meleg helyen hagyjuk kelni egy órát.
A puha vajat kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, amíg kenhető masszát kapunk. A tésztát átgyúrjuk, téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük a vaníliás vajjal. Feltekerjük, mint egy kakaós csigát, és körülbelül tízcentis hengerekre daraboljuk. Kivajazott tepsibe  tesszük, nem túl szorosan egymás mellé, és még fél órát hagyjuk kelni. 180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.