Ruprecht László receptje
2018. május 4.- 8 db kifli
- 300 g kakaós kalács
- 10 db tojás
- 1 l tej
- 150 g cukor
- 200 g darált dió
- 1 db citrom
- baracklekvár
- 80 g porcukor
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A kifliket felkarikázzuk, a kalácsokat pedig felkockázzuk. A tejet felmelegítjük, közben 100 g cukrot a tojássárgájával kihabosítunk, majd folyamatos keverés mellett felengedjük a tejjel, selymesre elkeverjük. A tojássárgájás tejet ráöntjük a kalácsra és a kiflire, s így hagyjuk.
Hozzáadjuk a darált diót, a porcukrot és a vékonyan reszelt citromhéjat. Az egészet óvatosan összeforgatjuk, kivajazott jénaiba tesszük, és meleg sütőben készre sütjük. Eközben a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény, de nem töredezett habbá verjük.
A guba tetejét megkenjük a házi baracklekvárral, rásimítjuk a tojásfehérjét, és a sparhelt sütőjében keményre szárítjuk. Friss gyümölcsökkel tálaljuk.

dió , kifli , kalács , tojás , tej , citrom , baracklekvár , porcukor