Receptek

Diós guba

Diós guba

Ruprecht László receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 8 db kifli
  • 300 g kakaós kalács
  • 10 db tojás
  • 1 l tej
  • 150 g cukor
  • 200 g darált dió
  • 1 db citrom
  • baracklekvár
  • 80 g porcukor

ELKÉSZÍTÉSE:
A kifliket felkarikázzuk, a kalácsokat pedig felkockázzuk. A tejet felmelegítjük, közben 100 g cukrot a tojássárgájával kihabosítunk, majd folyamatos keverés mellett felengedjük a tejjel, selymesre elkeverjük. A tojássárgájás tejet ráöntjük a kalácsra és a kiflire, s így hagyjuk. Hozzáadjuk a darált diót, a porcukrot és a vékonyan reszelt citromhéjat. Az egészet óvatosan összeforgatjuk, kivajazott jénaiba tesszük, és meleg sütőben készre sütjük. Eközben a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény, de nem töredezett habbá verjük. A guba tetejét megkenjük a házi baracklekvárral, rásimítjuk a tojásfehérjét, és a sparhelt sütőjében keményre szárítjuk. Friss gyümölcsökkel tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.