A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Diós guba

Ruprecht László receptje

2018. május 4.
  • 8 db kifli
  • 300 g kakaós kalács
  • 10 db tojás
  • 1 l tej
  • 150 g cukor
  • 200 g darált dió
  • 1 db citrom
  • baracklekvár
  • 80 g porcukor
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A kifliket felkarikázzuk, a kalácsokat pedig felkockázzuk. A tejet felmelegítjük, közben 100 g cukrot a tojássárgájával kihabosítunk, majd folyamatos keverés mellett felengedjük a tejjel, selymesre elkeverjük. A tojássárgájás tejet ráöntjük a kalácsra és a kiflire, s így hagyjuk.

Hozzáadjuk a darált diót, a porcukrot és a vékonyan reszelt citromhéjat. Az egészet óvatosan összeforgatjuk, kivajazott jénaiba tesszük, és meleg sütőben készre sütjük. Eközben a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény, de nem töredezett habbá verjük.

A guba tetejét megkenjük a házi baracklekvárral, rásimítjuk a tojásfehérjét, és a sparhelt sütőjében keményre szárítjuk. Friss gyümölcsökkel tálaljuk.




dió , kifli , kalács , tojás , tej , citrom , baracklekvár , porcukor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra