Receptek

Házi túrógombóc

Házi túrógombóc

Ráspi (Horváth József) receptje

HOZZÁVALÓK:
  • 60 dkg túró
  • 12 dkg folyékony vaj
  • 12 dkg apróra vágott zsemlyekocka
  • 4 db tojás
  • 6 dl tejföl
  • 16 dkg dara
  • 4 evőkanál cukor, amihez egy egész vaníliarúd belsejét hozzákaparjuk
  • 1 citrom finomra reszelt héja és leve (ügyeljünk, hogy a belső, fehér rész ne kerüljön bele)
TÚRÓGOMBÓC KÉSZÍTÉSE:

A folyékony vajat összekeverjük a zsemlyekockákkal, hozzákeverjük az összes többi hozzávalót. Ügyeljünk arra, hogy laza keverés legyen és ne gyúrás, mert ezzel nagyban befolyásoljuk a gombóc szerkezetét. Két órát állni hagyjuk. Közepes gombócokat formázunk, lobogó vízben 8 percig főzzük (vagy gőzölhetjük is a zsemlegombóchoz hasonlóan), majd kivesszük a vízből, és jól lecsöpögtetjük. Fahéjas, vaníliacukros reszelt dióba, vagy vajon pirított, cukrozott zsemlemorzsába pörgetjük. Esetleg néhány percre betehetjük a 170 fokra melegített sütőbe vagy kemencébe.

Csipkebogyólekvárral, vaníliával, cukorral, citrommal ízesített tejföllel tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.