Receptek

Egészben sült brokkoli

Egészben sült brokkoli

Nábelek Zsófia receptje

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • 3 ek olívaolaj
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 db citrom leve
  • 2 ek tahini
  • só, bors

Elkészítése:

A brokkolit bedörzsöljük 2 evőkanál olívaolajjal, sóval és borssal. Sütőedénybe tesszük, 200 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A maradék olívaolajat elkeverjük a joghurttal, a citromlével és a tahinivel (a tahini finomra őrölt szezámmagból készült, sűrű állagú massza), sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, akkor kevés vízzel lazítjuk a mártást. Meglocsoljuk vele a brokkolit, és melegen tálaljuk. 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.