Nábelek Zsófia receptje
2018. március 6.- 25 dkg túró
- 80 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 db tojás
- 1 ek porcukor
- 1 tk só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A hozzávalókat villával vagy robotgépben összekeverjük, amíg puha, ragacsos, de formázható masszát kapunk. Kiskanállal vagy kézzel gombócokat szaggatunk belőle közvetlenül a forró olajba, vigyázva, hogy ne fröccsenjen a kezünkre.
A gombócok felpuffadnak, ha az egyik oldaluk megsült, átfordulnak a másikra, de ha megmakacsolják magukat, lehet segíteni.
Még melegen porcukorral, áttört epervelővel vagy lekvárral kínáljuk. Sósan is készíthetjük, ilyenkor a citromhéjat és a cukrot elhagyjuk, ízesíthetjük zöldfűszerekkel, borssal, akár karakteres sajtokkal is.