Receptek

Csokoládés-málnás tarte Nőnapra

Csokoládés-málnás tarte Nőnapra

Szász Kinga, a Chouchou cukrászának receptje (15 db 8 cm átmérőjű tarte)

TARTE-TÉSZTA

HOZZÁVALÓK:

  • 225 g liszt
  • 35 g kakaópor
  • 125 g vaj
  • 60 g Koronás Porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet

ELKÉSZÍTÉSE:
A lisztet összekeverjük a kakaóporral, és összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és tésztát gyúrunk. Hűtőszekrényben 1 órát pihentetjük. A tésztát kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk (1).

(1.)(1.)

A 8 cm-es tarte-karika mélységének megfelelően szalagokat vágunk (2), köröket szaggatunk a tésztából, és jól összetapasztva kibéleljük a gyűrűket (3).

 

(2.)(2.)

(3.)(3.)

 

Hűtőszekrényben kb. 15-20 percet pihentetjük, majd papírral kibélelve, babbal vagy kerámiagolyóval lesúlyozva (4) 180 °C-os sütőben 18 percig sütjük. A kihűlt kosarakból a papírt és a nehezéket eltávolítjuk.

(4.)(4.)

MÁLNATÖLTELÉK

HOZZÁVALÓK:

  • 350 g friss vagy fagyasztott málna
  • 20 g Koronás Kristálycukor
  • 3 g lapzselatin
  • rózsabors (ízlés szerint, mozsárban törve)

ELKÉSZÍTÉSE:
200 g málnát egy lábosban felfőzünk, majd szűrő segítségével átpasszírozzuk. A mag nélküli pürét visszaöntjük a lábos ba, és hozzáadjuk a maradék 150 g málnát, a cukrot és az ízlés szerinti rózsaborsot (5).

(5.)(5.)

A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk, a málnát ezalatt kb. 3-4 percig főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a jól kicsavart lapzselatint. A kihűlt tölteléket a tarte-kosarakba kanalazzuk (6), hűtőben kb. fél óráig dermedni hagyjuk.

(6.)(6.)

CSOKOLÁDÉGANACHE

HOZZÁVALÓK:

  • 3,5 dl habtejszín
  • 230 g étcsokoládé (64%-os)
  • 80 g tejcsokoládé (33%-os)

ELKÉSZÍTÉSE:
A tej- és étcsokoládét egy edénybe tesszük. A tejszínt felforraljuk, és a csokoládéra öntjük. Óvatosan krémesre keverjük. Ezután a málnás kosarakba adagoljuk úgy, hogy a díszítésre maradjon ganache (7).

(7.)(7.)

A desszerteket szobahőmérsékleten 2-3 órán át pihentetjük, majd hűtőszekrénybe téve hagyjuk teljesen megdermedni. A maradék csokoládékrémet habzsákba töltjük és a kész csokoládés tarte-okra nyomjuk (8). Kakaóporral meghintjük, csokoládéágakkal és liofilizált vagy friss málnával díszítjük.

(8.)(8.)

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.