Receptek

Fácánleves

Fülepi Kálmán receptje

2020. augusztus 1.
  • 1 db fácán
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek halszósz
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1/4 db zeller
  • 1/2 db zöld alma
  • 1/2 db tv paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db mogyoróhagyma
  • 3 db koktélparadicsom
  • 1 köteg petrezselyem
  • 1 szál rozmaring
  • 2 szál kakukkfű
  • 1/4 rúd fahéj
  • 3 db szegfűszeg
  • 1/4 db csillagánizs
  • só, egész bors
  • 10 db édesköménymag
  • sáfrány

LEVESBETÉT
HOZZÁVALÓK:

  • zsenge borsó
  • sárgarépa
  • petrezselyemzöld
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

A fácánt megtisztítjuk, majd kb. 5 liternyi hideg vízben a szója- és a halszósszal

lassan főzni kezdjük.

Habozás után a zöldségeket és a többi hozzávalót a leveshez adjuk.

5-6 órát főzzük. A végén 2-2,5 liternyi leszűrt leves marad.

LEVESBETÉT ELKÉSZÍTÉSE:
A zöldségeket tálalás előtt roppanósra forrázzuk.



fácán , fürjtojás , kelkáposzta , szójaszósz , halszósz , sárgarépa , fehérrépa , zeller , zöld alma , tv paprika , fokhagyma , mogyoróhagyma , koktélparadicsom , petrezselyem , rozmaring , kakukkfű , fahéj , szegfűszeg , csillagánizs , sáfrány , édesköménymag , borsó

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra