Receptek

Fácánleves rókagombával

Béky Ildikó és Szalay Gábor receptje

2020. július 29.
  • 1 db egész fácán
  • 4 db közepes sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db paradicsom
  • 1 kis fej zeller
  • 1 cs petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kétmaroknyi rókagomba
  • néhány kanálnyi zöldborsó
  • 20 szem egész fekete bors
  • 6-8 szem rózsabors
  • 2 szem borókabogyó


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes
A fácánt megtisztítjuk. Darabolni nem szükséges. Hideg vízben feltesszük főni, és szükség esetén lehabozzuk. Hozzáadjuk a darabolt sárgarépát, fehérrépát, a félbevágott és lepirított vöröshagymát, zellert, paradicsomot és a fűszereket.

Legalább 3-4 órán keresztül gyöngyöztetve főzzük, ami alatt gyönyörűen letisztul.

Az utolsó félórában hozzátesszük a zöldborsószemeket és a rókagombát is.

Csigatésztával és a felaprított fácánhússal tálaljuk.


fácán , rókagomba , sárgarépa , fehérrépa , zeller , petrezselyem , paradicsom , vöröshagyma , fokhagyma , zöldborsó , borókabogyó , rózsabors

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra