Receptek

Faszenes tehénsajt céklával és levendulás-cseresznyés salátával

Faszenes tehénsajt céklával és levendulás-cseresznyés salátával

Gyurik Gábor receptjei 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • kb. 1 maréknyi/fő válogatott salátalevél
  • 20 dkg bükki faszenes érlelt tehénsajt
  • 2 db cékla
  • 15 dkg cseresznye
  • 2 ek balzsamecet
  • 3 ek extra olíva
  • 1 ek levendulaméz

ELKÉSZÍTÉSE:
A céklát megmossuk, majd sós vízben puhára főzzük. Ha kihűlt, meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk késsel vagy akár kézigyaluval. A cseresznyét kimagozzuk, a felét botmixerrel összedolgozzuk az olajjal, a mézzel, az ecettel és a sóval. Ezzel a dresszinggel ízesítjük a salátát és a céklaszeleteket tálaláskor, a maradék cseresznyét pedig a salátára szórjuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.