Receptek

Fehérbabkrémleves

Fehérbabkrémleves

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg fehérbab
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg füstölt sertéscsülök
  • 5 dkg kolbász
  • 15 dkg tejföl
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • só, fekete bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A füstölt szalonna zsírján a szeletelt hagymát és fokhagymát megpároljuk, anélkül, hogy színt kapna, hozzáadjuk az előre beáztatott fehérbabot, és felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a fűszereket és a füstölt csülköt, majd puhára főzzük. Amikor elkészült, kivesszük a csülköt és a babérleveleket, majd csomómentesre turmixoljuk, és hozzákeverjük a tejfölt. Tálalásnál a tányérba helyezzük a darabolt kolbászt és a főtt füstölt csülköt.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább