Receptek

Fehérbabkrémleves

Tivadar György receptje

2020. július 21.
  • 50 dkg fehérbab
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 10 dk füstölt sertéscsülök
  • 5 dkg kolbász
  • 15 dk tejföl
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • só, fekete bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A füstölt szalonna zsírján a szeletelt hagymát és fokhagymát megpároljuk, anélkül, hogy színt kapna, hozzáadjuk az előre beáztatott fehérbabot, és felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a fűszereket és a füstölt csülköt, majd puhára főzzük. Amikor elkészült, kivesszük a csülköt és a babérleveleket, majd csomómentesre turmixoljuk, és hozzákeverjük a tejfölt. Tálalásnál a tányérba helyezzük a darabolt kolbászt és a főtt füstölt csülköt.


kolbász , fehérbab , füstölt szalonna , füstölt sertéscsülök , vöröshagyma , fokhagyma , babérlevél , tejföl

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra