Győrffy Árpád receptje
2021. május 4.- 20 dkg tokhalfilé (bükkfaforgácson melegen füstölt)
- 8 db bébirépa
- 8 szál zöld spárga
- 8 szál fehér spárga
- 1 db sörretek
- 1 köteg vajretek
- 1 db karalábé
- 1 db torma
- 1 db citrom
- 2 cl fehér balzsamecet
- 4 cl olívaolaj
- 4 db fürjtojás
- bébisaláta-evelek
- só, kristálycukor, fehér bors
A bébirépát, a spárgát megtisztítjuk, a karalábét kivájjuk golyóformára, és leforrázzuk enyhén sós, cukros, citromos vízben.
A sörretket hengerekre vágjuk. A tormát előző nap lereszeljük, balzsamecetes, cukros vízbe áztatjuk, és pár órát hagyjuk összeérni. Ezután leszűrjük, és a már leforrázott zöldségekre öntjük.
A fürjtojásokat forrásban lévő enyhén sós vízbe tesszük, majd 2 percig forrázzuk és rögtön jeges vízbe tesszük, majd óvatosan megpucoljuk.
A füstölt tokhalat vékonyan leszeleteljük, tányérra helyezzük, és rátálaljuk a tormás zöldségeket, a vékonyra szeletelt vajretket, az olívaolajjal és a tormás lével kevert bébisaláta-leveleket, valamint a félbevágott fürjtojásokat.
tokhalfilé , bébirépa , spárga , sörretek , vajretek , karalábé , torma , citrom , fehér balzsamecet , fürjtojás , olívaolaj , bébisaláta