Receptek

Füstölt tokhal tormás tavaszi zöldségekkel

Győrffy Árpád receptje

2021. május 4.
  • 20 dkg tokhalfilé (bükkfaforgácson melegen füstölt)
  • 8 db bébirépa
  • 8 szál zöld spárga
  • 8 szál fehér spárga
  • 1 db sörretek
  • 1 köteg vajretek
  • 1 db karalábé
  • 1 db torma
  • 1 db citrom
  • 2 cl fehér balzsamecet
  • 4 cl olívaolaj
  • 4 db fürjtojás
  • bébisaláta-evelek
  • só, kristálycukor, fehér bors

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

A bébirépát, a spárgát megtisztítjuk, a karalábét kivájjuk golyóformára, és leforrázzuk enyhén sós, cukros, citromos vízben.

A sörretket hengerekre vágjuk. A tormát előző nap lereszeljük, balzsamecetes, cukros vízbe áztatjuk, és pár órát hagyjuk összeérni. Ezután leszűrjük, és a már leforrázott zöldségekre öntjük.

A másnapi felhasználásig hűtőbe tesszük.


A fürjtojásokat forrásban lévő enyhén sós vízbe tesszük, majd 2 percig forrázzuk és rögtön jeges vízbe tesszük, majd óvatosan megpucoljuk.

A füstölt tokhalat vékonyan leszeleteljük, tányérra helyezzük, és rátálaljuk a tormás zöldségeket, a vékonyra szeletelt vajretket, az olívaolajjal és a tormás lével kevert bébisaláta-leveleket, valamint a félbevágott fürjtojásokat.


tokhalfilé , bébirépa , spárga , sörretek , vajretek , karalábé , torma , citrom , fehér balzsamecet , fürjtojás , olívaolaj , bébisaláta

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra