Receptek

Gorgonzolakrém, sült padlizsán és szilva

Bereznay Tamás receptje

2023. november 7.

6 szelet 1/2 kg-os kovászos kenyér

15 dkg gorgonzola

5 dkg natúr krémsajt

6 szem szilva vagy kisebb ringló

1 db közepes padlizsán (kb. 25 dkg)

6 ek olívaolaj

bors


ADAG: 2 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A gorgonzolát elkeverjük a krémsajttal, 2 ek olajjal és borssal. A padlizsánt 10-12 karikára vágjuk, sózzuk, majd forró olívaolajon mindkét oldalán megsütjük.

A szilvákat is félbevágjuk, kimagozzuk, kevés olaj és vaj keverékén mindkét oldalukon megsütjük. A kenyérszeletek mindkét oldalát megpirítjuk.

Az első szeletet megkenjük krémmel, erre kerül a padlizsán, majd a következő szelet kenyér, amelynek az alját is érdemes vékonyan megkenni, hogy a szeletek összetapadjanak. Újabb krém, majd szilva, legvégül az alul szintén megkent utolsó szelet kenyér.


szendvics , tízórai

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra