Receptek

Grillezett vadlazacfilé tőzegáfonyás kevert salátával

Grillezett vadlazacfilé tőzegáfonyás kevert salátával

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg vadlazacfilé
  • 5 dkg aszalt tőzegáfonya
  • 3 db szilva
  • 10 dkg salátamix
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 csipet só, bors
  • 1 db kápia paprika
  • 25 dkg (4 szelet) tramezzini kenyér

ELKÉSZÍTÉSE:
A kiszálkázott, besózott, borsozott halfilét a bőrös oldalával lefelé forró serpenyőbe olívaolajra helyezzük, kb. 3 perc után megfordítjuk, majd lekapcsoljuk alatta a gázt és félrehúzzuk a serpenyőt. A kápia paprikát csíkokra, a szilvát tetszőleges szeletekre vágjuk, majd a salátamixszel, az aszalt tőzegáfonyával, az olívaolajjal és egy csipet sóval összekeverjük. A tramezzini kenyeret toastsütő segítségével megpirítjuk. (Ha nincs tramezzini kenyér, akkor használhatunk toastkenyeret is, de a széleit levágva.)

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.