A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Grillezett vadlazacfilé tőzegáfonyás kevert salátával

Tivadar György receptje

2019. október 16.
  • 60 dkg vadlazacfilé
  • 5 dkg aszalt tőzegáfonya
  • 3 db szilva
  • 10 dkg salátamix
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 csipet só, bors
  • 1 db kápia paprika
  • 25 dkg (4 szelet) tramezzini kenyér
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A kiszálkázott, besózott, borsozott halfilét a bőrös oldalával lefelé forró serpenyőbe olívaolajra helyezzük, kb. 3 perc után megfordítjuk, majd lekapcsoljuk alatta a gázt és félrehúzzuk a serpenyőt. A kápia paprikát csíkokra, a szilvát tetszőleges szeletekre vágjuk, majd a salátamixszel, az aszalt tőzegáfonyával, az olívaolajjal és egy csipet sóval összekeverjük. A tramezzini kenyeret toastsütő segítségével megpirítjuk. (Ha nincs tramezzini kenyér, akkor használhatunk toastkenyeret is, de a széleit levágva.)


tramezzini kenyér , olívaolaj , aszalt tőzegáfonya , szilva , salátamix , vadlazacfilé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra