Barka Áron receptje
2018. június 1.- 1,2 kg oldalas
- 1 kg csirkeszárny
- 2 ek méz
- 1 ek baracklekvár
- 2 ek Worcester-szósz
- 10 dkg ketchup
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 db gyömbér
- 1 dl olaj
- 4 db csöves kukorica
- 1 kg édesburgonya
- 2 dl tej
- kevés vaj, só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Az oldalast húslevesként tesszük fel főzni, majd mielőtt teljesen megpuhulna, kiemeljük és lehűtjük. A mézet és a baracklekvárt a Worcester-szósszal és a ketchuppel összekeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a gyömbért, a sót, és az olajjal jól összedolgozzuk. Az előkészített oldalasokat és a csirkeszárnyat jól bekenjük a páccal, majd egy napig hűtőben érleljük.
Az oldalast oldalanként 3-4 percig, a csirkeszárnyakat 7-8 percig sütjük a parázson, addig, amíg karamellizált szint nem kap a felületük.
Közben sűrűn forgatjuk. A nyílt láng könnyen megégetheti a pácot a húsokon, ezért törekedjünk a parázson való sütésre. A grillrács szélén az ételeket tálalásig melegen tarthatjuk. A BBQ-szószt még ízesíthetjük fahéjjal, narancslével, chilivel, rizsecettel, fokhagymával, szójaszósszal, whiskyvel is. A kukoricákat vajas húslevesben készre főzzük, majd rövid ideig a grillre tesszük.
Az édesburgonya-püréhez a burgonyákat meghámozzuk, 2 × 2 cm-es kockára vágjuk, sós vízben készre főzzük, leszűrjük, még melegen összetörjük, majd forró tejet és vajat adunk hozzá.

fokhagyma , Worcester-szósz , oldalas , csirkeszárny , gyömbér