Receptek

Nyúlvadas szalvétagombóccal

Kerekes Sándor receptje

2020. június 11.

Vadas
Hozzávalók:

  • 4 db nyúlcomb
  • 8 szál kakukkfű
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1/4 db zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 4 db babérlevél
  • 1 db citrom leve és héja
  • 1 ek dijoni magos mustár
  • 1 ek mustár
  • tejföl a tálaláshoz

Szalvétás
Hozzávalók:

  • 40 dkg héj nélküli fehér kenyér
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek zsír
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db kápia paprika
  • 2 db tojás
  • 2-3 dl tej
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz

Vadas elkészítése:
A combokat kicsontozzuk, sózzuk, borsozzuk, feltekerjük a kakukkfűvel, a baconnel körbecsavarjuk és hústűvel összetűzzük. Egy tepsibe rakjuk a csontokkal, a megtisztított, feldarabolt répákkal, a zellerrel, vöröshagymával, babérlevéllel és fokhagymával, valamint a félbevágott citrommal. Fóliával lefedve 120 °C-os sütőben 2 órán át sütjük. Ezután a nyúltekercseket kivesszük, a csontokat kidobjuk, a citrom levét kanállal kifacsarjuk, majd a zöldségeket egy edénybe tesszük. Kevés vízzel összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk, mustárral ízesítjük. Botmixerrel simára turmixoljuk, átszűrjük, a körbepirított nyúlcombokkal és szalvétással (szalvétagombóccal) tálaljuk.

Szalvétás elkészítése:
A felkockázott kenyeret 180 °C-os sütőben 12-13 percig pirítjuk. A hagymát apróra vágva zsíron megpirítjuk, a zsiradékkal együtt a kenyérhez adjuk. Hozzákeverjük a felaprított petrezselymet, a kockákra vágott kápia paprikát, a tojást, a tejet, és fűszerezzük. 15 percig állni hagyjuk. Két rudat formázunk a masszából, amit alufóliával körbetekerünk. 120 °C-os sütőben 40 percig sütjük, a fóliában hagyjuk kihűlni, ezután szeleteljük. Tálalás előtt a szeleteket forró serpenyőben megpirítjuk.


nyúlcomb , kakukkfű , szeletelt bacon , sárgarépa , fehérrépa , zellergumó , vöröshagyma , fokhagyma , babérlevél , citrom , dijoni mustár , tejföl , kenyér , kápia paprika , petrezselyem , tojás , tej

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra