Receptek

Pármai sonkába göngyölt ördöghal pestóval

Pármai sonkába göngyölt ördöghal pestóval

Bereznay Tamás receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg ördöghalfilé
  • 6-8 szelet pármai sonka
  • pesto
  • 20 dkg friss zöldsaláta-keverék
  • olívaolaj
  • szőlőmagolaj

PESTO

HOZZÁVALÓK:

  • 8 szál bazsalikom letépkedett levele
  • 1 ek fenyőmag
  • 1 ek reszelt parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj

ELKÉSZÍTÉSE:
A pesto hozzávalóit rövid ideig nagy fordulaton pürésítjük, esetleg egy-két kocka jeget hozzáadhatunk, hogy ne melegedjen túl és megőrizze az üde zöld színét. Az ördöghalból két hosszúkás filét vágunk, majd megkenjük a pestóval, és betekerjük a sonkába. Serpenyőben, kevés szőlőmagolajon körbepirítjuk, és meleg helyen 5 percig pihentetjük. Citromlével és olívaolajjal kevert friss zöldsalátával kínáljuk.

1.

Az ördöghal farkát bekenjük pestóval.

2.

Betekerjük pármai sonkaszeletbe.


3.

Serpenyőben, kevés olajon megsütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább