A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Pármai sonkába göngyölt ördöghal pestóval

Bereznay Tamás receptje

2017. május 18.
  • 60 dkg ördöghalfilé
  • 6-8 szelet pármai sonka
  • pesto
  • 20 dkg friss zöldsaláta-keverék
  • olívaolaj
  • szőlőmagolaj

PESTO
HOZZÁVALÓK:

  • 8 szál bazsalikom letépkedett levele
  • 1 ek fenyőmag
  • 1 ek reszelt parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A pesto hozzávalóit rövid ideig nagy fordulaton pürésítjük, esetleg egy-két kocka jeget hozzáadhatunk, hogy ne melegedjen túl és megőrizze az üde zöld színét. Az ördöghalból két hosszúkás filét vágunk, majd megkenjük a pestóval, és betekerjük a sonkába. Serpenyőben, kevés szőlőmagolajon körbepirítjuk, és meleg helyen 5 percig pihentetjük. Citromlével és olívaolajjal kevert friss zöldsalátával kínáljuk.




sonka , pestó , hal , fenyőmag , bazsalikom , parmezán , ördöghalfilé , pármai sonka