Receptek

Pármai sonkába göngyölt ördöghal pestóval

Pármai sonkába göngyölt ördöghal pestóval

Bereznay Tamás receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg ördöghalfilé
  • 6-8 szelet pármai sonka
  • pesto
  • 20 dkg friss zöldsaláta-keverék
  • olívaolaj
  • szőlőmagolaj

PESTO

HOZZÁVALÓK:

  • 8 szál bazsalikom letépkedett levele
  • 1 ek fenyőmag
  • 1 ek reszelt parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj

ELKÉSZÍTÉSE:
A pesto hozzávalóit rövid ideig nagy fordulaton pürésítjük, esetleg egy-két kocka jeget hozzáadhatunk, hogy ne melegedjen túl és megőrizze az üde zöld színét. Az ördöghalból két hosszúkás filét vágunk, majd megkenjük a pestóval, és betekerjük a sonkába. Serpenyőben, kevés szőlőmagolajon körbepirítjuk, és meleg helyen 5 percig pihentetjük. Citromlével és olívaolajjal kevert friss zöldsalátával kínáljuk.

1.

Az ördöghal farkát bekenjük pestóval.

2.

Betekerjük pármai sonkaszeletbe.


3.

Serpenyőben, kevés olajon megsütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.