A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Gyümölcsös morzsa házi levendulafagylalttal

Jahni László receptje

2012. február 16.
  • 20 g mandulaliszt
  • 20 g liszt
  • 50 g cukor
  • 20 g vaj
  • 10 g ribizli
  • 10 g eper
  • 10 g áfonya
  • 10 g egres
  • 10 szál levendulavirág
  • 1 kk tejszín
  • 1 cl citromlé
  • 10 g eperpüré
  • 1 kk glükóz

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Először elkészítjük a morzsa tésztáját. Mandulaliszt, liszt, cukor, vaj, mindenből azonos mennyiséget összegyúrunk, befóliázzuk, és hűtőben hagyjuk 1-2 órát. Sütőpapírral bélelt lapra reszeljük durva reszelővel, és 180 °C-on aranybarnára sütjük.

A gyümölcsöket meleg cukorszirupba tesszük, és hagyjuk kihűlni. Tálaláskor hidegen összekeverjük a morzsával. A gyümölcsökből hagyunk párat a díszítéshez, s a tetejére rakjuk a levendulafagylaltot.

A levendulavirágot vízzel, a glükózzal, a citrom levével, pici tejszínnel és az eperpürével összeturmixoljuk, átszűrjük, és pacojet tégelybe töltjük. Fagyasztás után adagonként készítjük.





áfonya , egres , eper , ribizli , manulaliszt , liszt , vaj , levendulavirág , tejszín , citromlé , eperpüré , glükóz