Receptek

Hátszínsteak, rakott burgonya, savanyított gombák

Hátszínsteak, rakott burgonya, savanyított gombák

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 4 szelet hátszínsteak (80 dkg-1 kg)
  • 2 kg burgonya
  • 1,5 dl tejszín
  • 10 dkg gruyere sajt
  • 10 dkg kucsmagomba
  • 10 dkg rókagomba
  • 5 dkg szegfűgomba
  • 2 fej fehér hagyma
  • só, bors
  • 1/2 dl tokaji borecet
  • 1 ek cukor
  • 2 db babérlevél
  • 5 szál kakukkfű
  • 1 tk egész bors
  • 5 dkg vaj

ELKÉSZÍTÉSE:
Rakott burgonya: a meghámozott krumplikat kb. 2 mm-es szeletekre vágjuk, tejszínnel, sóval, borssal, sajttal rétegezzük. Alufóliával lefedjük, majd 140 °C-on kb. 2 óra alatt elkészül. Savanyítólé: 4 dl vízhez hozzáadjuk az egész borsot, kakukkfüvet, ecetet, sót, borsot, felforraljuk, ráöntjük a felszeletelt hagymára és a gombákra, majd hagyjuk kihűlni. A hátszínsteaket sózzuk, borsozzuk, felhevített serpenyőben mindkét oldalát 2 percig sütjük, majd 180 °C-osra előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt közepesre (medium) sütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.