A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Házinyúlfilé spárgaroyallal, vermuthabbal

Kecskeméti Krisztián és Kovács Sándor receptje

2018. április 26.
SPÁRGAROYAL
HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg zöld spárga
  • 4 db egész tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 1,2 dl tejszín
  • 1 evőkanál vágott zellerzöld
  • só, bors
HÁZINYÚLFILÉ
HOZZÁVALÓK:

  • 4 db nyúlgerincfilé
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • só, fehér bors
VERMUTHAB
HOZZÁVALÓK:

  • 4 db • tojássárgája
  • 1 mk • citromlé
  • 1,2 dl • vermut (ha lehet, Noilly Prat)

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

SPÁRGAROYAL
ELKÉSZÍTÉSE:

A leforrázott spárgát egy folpackkal kibélelt, tetszőleges alakú formába rendezzük a tojások, a tejszín, a zellerlevél, a só és a bors keverékével rétegezve. Folpackkal lezárjuk és alufóliát teszünk a tetejére. Sütőben vízbe állítjuk egy edénybe és kb. 110 °C-on elkészítjük.

HÁZINYÚLFILÉ
ELKÉSZÍTÉSE:

A húsról a hártyát eltávolítjuk, befűszerezzük és felcsavarjuk, majd egy bambusztűvel rögzítjük. Olívaolajon kezdjük el sütni, majd hozzáadjuk a vajat és így fejezzük be a sütést kíméletesen.

VERMUTHAB
ELKÉSZÍTÉSE:

A tojássárgáját a citromlével, sóval, vermuttal összekeverjük, majd habüstben vízgőz felett habbá keverjük, ügyelve a víz hőfokára, nehogy megfőjön a krémszerű habunk.

TÁLALÁS:
A spárgaroyalt óvatosan feldaraboljuk, melléhelyezzük a megnyitott nyúlfilét és 1-2 evőkanálnyi vermuthabot kanalazunk mellé.


spárga , zeller , vermut , nyúl