Litauszki Zsolt receptje
2018. július 10.- 80 dkg zöldborsó
- 8 dl zöldségalaplé
- 20 g menta
- 20 g parmezán
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Az alaplevet a mentával és a zöldborsóval edénybe tesszük, amit letakarunk folpackkal, így összeforraljuk, ahogy felforrt, azonnal elzárjuk és hagyjuk kihűlni a folpackot a tetején hagyva. Ha kihűlt, belemixelünk párszor, és egy szűrőruhán keresztül lecsepegtetjük, majd hűtőben tovább hűtjük.
Tálaláskor a zöldborsóra parmezánt szórunk. A csirkemellet vékony, félcentis szeletekre vágjuk, majd megforgatjuk a lisztben.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a vajat, majd beletesszük a hússzeleteket. 2-3 percig magas lángon sütjük, majd sózzuk, borsozzuk, és megfordítjuk a húsokat. A másik oldalát is megsütjük néhány perc alatt, majd a húsokat egy tányérra szedjük. A forró serpenyőbe öntjük a citromlevet, összeforraljuk, majd visszatesszük és megforgatjuk a hússzeleteket a mártásban.
Sült burgonyával, salátával tálaljuk, forrón.
