A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Hűvös zöldborsóleves parmezánnal

Litauszki Zsolt receptje

2018. július 10.
  • 80 dkg zöldborsó
  • 8 dl zöldségalaplé
  • 20 g menta
  • 20 g parmezán
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Az alaplevet a mentával és a zöldborsóval edénybe tesszük, amit letakarunk folpackkal, így összeforraljuk, ahogy felforrt, azonnal elzárjuk és hagyjuk kihűlni a folpackot a tetején hagyva. Ha kihűlt, belemixelünk párszor, és egy szűrőruhán keresztül lecsepegtetjük, majd hűtőben tovább hűtjük.

Tálaláskor a zöldborsóra parmezánt szórunk. A csirkemellet vékony, félcentis szeletekre vágjuk, majd megforgatjuk a lisztben.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a vajat, majd beletesszük a hússzeleteket. 2-3 percig magas lángon sütjük, majd sózzuk, borsozzuk, és megfordítjuk a húsokat. A másik oldalát is megsütjük néhány perc alatt, majd a húsokat egy tányérra szedjük. A forró serpenyőbe öntjük a citromlevet, összeforraljuk, majd visszatesszük és megforgatjuk a hússzeleteket a mártásban.

Sült burgonyával, salátával tálaljuk, forrón.


zöldborsó , menta , parmezán

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra