Receptek

Kakukkfüves csirkemell kukoricakrémmel

Segal Viktor receptje

2020. július 20.

SÜLT CSIRKEMELL
HOZZÁVALÓK:

  • 2 db bőrös, csontos csirkemell (így szaftosabb, ropogósabb, de lehet bőr és csont nélkül is)
  • 4 dkg vaj
  • 2 ek olaj
  • só, bors

KUKORICAKRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • kb. 1 liter csirkealaplé
  • 50 dkg kukorica
  • 1 ek olívaolaj
  • só, bors



ADAG: 2 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
SÜLT CSIRKEMELL ELKÉSZÍTÉSE:
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Felforrósítunk egy serpenyőt. Felolvasztjuk benne a vajat és az olajat, majd beletesszük a csirkemelleket. Néhány perc alatt mindkét oldalukon kérgesítjük. Betesszük a sütőbe, és 10 percig sütjük. Tálalás előtt pihentetjük.

KUKORICAKRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
Az alaplevet fűszerezzük (ízlés szerint, lehet távol-keleti fűszerkeverékeket is hozzáadni, pl. massala), sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kukoricát, és puhára főzzük. Ezután turmixoljuk krémes állagúra, és szükség szerint ismét ízesítjük. Tálalás előtt 1 evőkanál olívaolajjal elkeverjük.

TÁLALÁS:
A kukoricakrémet a tányérra helyezzük, ráfektetjük a hússzeletet és egy olajban kisütött kakukkfűszálat. Kiváló köret lehet még egy friss reteksaláta, petrezselymes karalábé, de akár zöldbab is.


kukorica , kakukkfű , csirkemell , vaj , olaj , csirkealaplé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra