Receptek

Kakukkfüves csirkemell kukoricakrémmel

Segal Viktor receptje:

Kakukkfüves csirkemell kukoricakrémmel

SÜLT CSIRKEMELL

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db bőrös, csontos csirkemell (így szaftosabb, ropogósabb, de lehet bőr és csont nélkül is)
  • 4 dkg vaj
  • 2 ek olaj
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Felforrósítunk egy serpenyőt. Felolvasztjuk benne a vajat és az olajat, majd beletesszük a csirkemelleket. Néhány perc alatt mindkét oldalukon kérgesítjük. Betesszük a sütőbe, és 10 percig sütjük. Tálalás előtt pihentetjük.

KUKORICAKRÉM

HOZZÁVALÓK:

  • kb. 1 liter csirkealaplé
  • 50 dkg kukorica
  • 1 ek olívaolaj
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:

Az alaplevet fűszerezzük (ízlés szerint, lehet távol-keleti fűszerkeverékeket is hozzáadni, pl.massala), sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kukoricát, és puhára főzzük. Ezután turmixoljuk krémes állagúra, és szükség szerint ismét ízesítjük. Tálalás előtt 1 evőkanál olívaolajjal elkeverjük.

TÁLALÁS:

A kukoricakrémet a tányérra helyezzük, ráfektetjük a hússzeletet és egy olajban kisütött kakukkfűszálat. Kiváló köret lehet még egy friss reteksaláta, petrezselymes karalábé, de akár zöldbab is.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább