A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Mákmousse fekete ribizlivel és vattacukorral

Fehér Gábor receptje

2020. július 31.

MÁKMOUSSE
(12 db mousse félgömb)
HOZZÁVALÓK:

  • 330 g fehér csokoládé
  • 150 g darált mák
  • 90 g tojássárgája (4,5 db)
  • 150 g tejszín
  • 25 g víz
  • 8 g zselatin
  • 600 ml tejszín

FEKETE RIBIZLIS TÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:

  • 160 g cassis (feketeribizli)-püré
  • 50 g víz
  • 6 g pektin
  • 4 g zselatin
  • 80 g cukor


ADAG: 12 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

MÁKMOUSSE ELKÉSZÍTÉSE:
A fehér csokit vízgőz fölött felolvasztjuk. A tejszín felét óvatosan felforraljuk, a mákot és a forró vízben feloldott zselatint hozzákeverjük.

A külön edényben kihabosított tojássárgáját hozzákeverjük.

Végül a tejszín másik felét habosra verjük, és hozzáadjuk a keverékhez.

FEKETE RIBIZLIS TÖLTELÉK ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat addig melegítjük, amíg elegyednek. Kis szilikonformába öntjük, és szilárdra hűtjük.

ÖSSZEÁLLÍTÁSA:

A mousse-t 5 cm átmérőjű, szilikon félgömbformába öntjük,

a közepébe beletesszük a gömb alakú cassis-zselét.

Végül mandulalisztes piskótakoronggal lezárjuk, és kifagyasztjuk.

Egy evőkanál kristálycukorból vattacukorgépben vattacukrot készítünk.

Vattacukorral díszítve tálaljuk.


mák , fehér csokoládé , tejszín , zselatin , tojássárgája , pektin , feketeribizli-püré