A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Isteni desszert öt perc alatt: nutella mousse

Nábelek Zsófia receptje

2019. február 16.

Nutella mousse

  • 100 g habtejszín
  • 140 g krémsajt (Philadelphia vagy más natúr krémsajt)
  • 115 g Nutella
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Egy edény, három összetevő és öt perc kell a legegyszerűbb, de annál izgalmasabb pohárdesszerthez, aminek olyan selymes állaga van, hogy alig lehet abbahagyni az evését. Nutella, krémsajt, tejszín, kész!

Lehet még fokozni: hiszen jól illik hozzá egy kis savas gyümölcs, mint a málna, megy hozzá az áfonya, a mangó, de persze klasszikusan az eper is. Mivel bogyós gyümölcsből viszonylag kevés terem februárban, nyugodtan használjanak fagyasztott gyümölcsöt, amit

elég egy csipetnyi cukorral és vaníliával gyorsan felforralni,


és kész is a szuper egyszerű gyümölcsszósz, amit tehetünk túrógombócra, derelyére, panna cottára, vagy mint most, pohárdesszerthez.



A ropogós állagot se felejtsük el, ez lehet valamilyen pirított olajos mag kevés sóval, ami kiemeli az ízét, házi granola, vagy egyszerű crumble. Ehhez elég 1:1 arányban összemorzsolni vajat, lisztet, cukrot és valamilyen fűszert, olajos magot, mákot, zabot, kakaót.

Liszt helyett használhatunk mandulalisztet, darált diót, zabpelyhet.



180 fokra előmelegített sütőben süssük 10-12 percig, majd mikor kihűlt, törjük össze kisebb nagyobb darabokra. Lezárt dobozban 2-3 hétig eláll szobahőmérsékleten.

A tejszínt és a krémsajtot egy keverőtálban elektromos habverővel sűrű, krémesre keverjük. Hozzáadjuk a mogyorókrémet és ezzel együtt 1-2 percig habosítjuk-keverjük, amíg selymes, gazdag, sűrű krémet kapunk. Poharakba töltjük és 2 órára hűtőbe tesszük. Díszítsük, ízesítsük gyümölcsökkel, olajos magvakkal.

krémsajt , pohárdesszert , édesség , desszert , nutella , habtejszín

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra