Katona András receptje
2019. május 2.Whiskyvel pácolt lazac ecetes céklával és tormás habbal
Lazac pác hozzávalók:
- lazac filé (fél hal)
 - füstös whisky 50 ml
 
Sós pác hozzávalók:
- 100 g durva só 
 - 200 g cukor 
 - 1 narancshéja
 - 1 citromhéja
 - 2 zöld citrom leve
 - 50 g mustármag 
 - 5 szál koriander
 
Ecetes cékla hozzávalók:
- ecetes lé
 - 100 ml rizsbor ecet 
 - 100 ml víz 
 - 15 g fekete bors
 - 5 szál kakukkfű
 - 15 g mustármag
 
Tormakrém hozzávalók:
- 20 g friss torma vagy 70 g tormakrém 
 - 150 g habtejszín
 - só, bors
 
A hal anélkül is elkészül, hogy sütnénk vagy főznénk: Katona András, a londoni Avenue Restaurant head chefje megmutatja, hogyan lehet sós, savas közegben megoldani a fehérjedenaturációt, vagyis elkészíteni a modern, izgalmas gravlaxot.
![]()
                    
                
        



