A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Zsályás-citromos vajban sült szürke harcsa sóskasalátával és lóbabbal

Gyurik Gábor receptje

2018. június 27.
  • 60-70 dkg megtisztított harcsafilé
  • 1 db citrom
  • 5 dkg vaj
  • 2 kisebb csokor sóskalevél
  • 20-25 dkg fejtett lóbab vagy vajbab

  • zsályalevél
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz
A halfiléket kb. kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, mindkét oldalukat sózzuk, majd teflonos serpenyőben, felhevített tisztított vajban a zsályalevelekkel és a citromkarikákkal körbesütjük. A frissen fejtett lóbabot sós, lobogó vízbe dobjuk, és pár perc alatt puhára főzzük, majd egyből jeges vízben lehűtjük. Tálalás előtt kevés vajban megmelegítjük, ekkor adhatjuk hozzá a sóskaleveleket, és néhány másodperc alatt összeforgatjuk. Készíthetünk hozzá citromos-zsályás vajmártást, vagy akár hollandi mártást is.


citrom , sóskalevél , harcsafilé , zsálya , lóbab