Receptek

Juhtúrós császármorzsa szilvalekvárral

Juhtúrós császármorzsa szilvalekvárral

Szulló Szabina receptje

HOZZÁVALÓK:
  • 125 g juhtúró áttörve
  • 110 g tejföl
  • 65 g búzadara
  • 2 tojássárgája
  • csipet só
  • 3 tojásfehérje
  • 10 g búza- vagy kukoricakeményítő
  • 10 g porcukor
  • kemény juhsajt, szilvalekvár, ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉSE:

A tojássárgáját a sóval, tejföllel, juhtúróval habosra keverjük. Apránként adagolva hozzáadjuk a búzadarát is. A keveréket 2-3 óráig, vagy akár egész éjjel hűtőben pihentetjük.

Ezután a tojásfehérjét nem túl kemény habbá verjük. Az utolsó pillanatban adjuk hozzá a porcukrot és a keményítőlisztet.

A túrós masszába részletekben óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.

10-15 perc pihenő után barnított vajon kisméretű, vaskos "palacsintákat" sütünk belőle (hasonlít az amerikai pancake-hez). Szabálytalan darabokra szaggatjuk, ízlés szerint szilvalekvárral, kakukkfűlevélkékkel, vékonyra szelt juhsajttal tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.