A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Juhtúrós császármorzsa szilvalekvárral

Szulló Szabina receptje

2019. november 6.
  • 125 g juhtúró áttörve
  • 110 g tejföl
  • 65 g búzadara
  • 2 tojássárgája
  • csipet só
  • 3 tojásfehérje
  • 10 g búza- vagy kukoricakeményítő
  • 10 g porcukor
  • kemény juhsajt, szilvalekvár, ízlés szerint
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A tojássárgáját a sóval, tejföllel, juhtúróval habosra keverjük. Apránként adagolva hozzáadjuk a búzadarát is. A keveréket 2-3 óráig, vagy akár egész éjjel hűtőben pihentetjük. Ezután a tojásfehérjét nem túl kemény habbá verjük. Az utolsó pillanatban adjuk hozzá a porcukrot és a keményítőlisztet. A túrós masszába részletekben óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. 10-15 perc pihenő után barnított vajon kisméretű, vaskos „palacsintákat” sütünk belőle (hasonlít az amerikai pancake-hez). Szabálytalan darabokra szaggatjuk, ízlés szerint szilvalekvárral, kakukkfűlevélkékkel, vékonyra szelt juhsajttal tálaljuk.


juhtúró , tojás , tejföl , búzadara , juhsajt , szilvalekvár , kukoricakeményítő