Receptek

Libakolbász dijoni mustármártással, lilakáposzta-salátával

Libakolbász dijoni mustármártással, lilakáposzta-salátával

Bereznay Tamás receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg libacomb vagy mellszínhús
  • 30 dkg libaháj
  • 20 dkg dió
  • só, bors, kakukkfű
  • 1 dl meleg alaplé
  • 1/2 dl almaecet

SALÁTA


HOZZÁVALÓK:

  • 1 kisebb fej lila káposzta
  • 2 fej lila hagyma
  • 2 ek magos dijoni mustár
  • pár csepp citromlé
  • só, olívaolaj

ELKÉSZÍTÉSE:
A káposztát és a hagymát vékonyan felszeleteljük, összekeverjük, enyhén megsózzuk és 15 percig állni hagyjuk. Ezután kinyomkodjuk a levét, ízesítjük dijoni mustárral, olívaolajjal és citromlével. A húst és a hájat felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűlevelekkel és meglocsoljuk az ecettel. Alaposan összekeverjük és fél órára a hűtőbe tesszük. Ezután ledaráljuk, hozzákeverjük az apróra vágott diót, majd az előzőleg hideg vízbe áztatott sertésvékonybélbe (esetleg juhbélbe) töltjük. 15 cm-es darabokra tekerjük, majd serpenyőben, kevés kacsazsíron, szép ropogósra sütjük. A káposztasalátával és csípős mustárral tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.