A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Juhtúrós burgonyagombóc szalonnamorzsában

Bindics Imre receptje

2018. június 28.
  • 50 dkg főtt burgonya
  • 10 dkg liszt
  • 60 g kukoricakeményítő
  • 20 dkg juhtúró
  • 2 db tojássárgája
  • szalonna, só

JUHTÚRÓS MÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg juhtúró
  • 1–1 dl alaplé és tejszín


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A burgonyával, a liszttel, a keményítővel és a tojássárgájával tésztát gyúrunk, majd 3 óráig a hűtőben pihentetjük. Kivesszük a hűtőből, átgyúrjuk, négyzet alakúra vágjuk, megtöltjük juhtúróval és gombócra formázzuk. Lobogó vízben kifőzzük. A szalonnát vékonyra szeljük, megcukrozzuk és 2 lap között ropogósra sütjük. Összetörjük és beleforgatjuk a gombócokat.

Juhtúrós mártás elkészítése:
A hozzávalókat összeforraljuk, termomixben vagy turmixgépben simára keverjük, sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön sűrűre redukáljuk.


juhtúró , szalonna