Receptek

Érlelt angus hátszínsült burgonyagombóccal és vadasmártással

Érlelt angus hátszínsült burgonyagombóccal és vadasmártással

Endrédi Zoltán receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg hátszín
  • 50 dkg balatoni rózsaburgonya
  • 2 db tojás
  • só, zöldbors ízlés szerint
  • 50 dkg paszternák
  • 50 dkg sárgarépa
  • 2 db narancs
  • 2 dkg mustár
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl olaj
  • 1 g zöldbors

ELKÉSZÍTÉSE:
A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, áttörjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Sóval, borssal ízesítjük. Összegyúrjuk, majd gombócokat formázunk belőle. Forró zsiradékban kisütjük. A paszternákot megpucoljuk, feldaraboljuk. Sós vízben megfőzzük. Turmixoljuk, mustárt és vajat adunk hozzá. A sárgarépát narancslében feltesszük főni, pürésítjük és vajat adunk hozzá. A hátszínt forró serpenyőben körbesütjük, sózzuk és borsozzuk, majd 180 °C-os sütőben 4 percig sütjük. Ha kész a hús, pihentetjük, majd tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.