Endrédi Zoltán receptje
2018. június 18.- 1 kg hátszín
- 50 dkg balatoni rózsaburgonya
- 2 db tojás
- só, zöldbors ízlés szerint
- 50 dkg paszternák
- 50 dkg sárgarépa
- 2 db narancs
- 2 dkg mustár
- 5 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 2 dl olaj
- 1 g zöldbors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz
A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, áttörjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Sóval, borssal ízesítjük. Összegyúrjuk, majd gombócokat formázunk belőle. Forró zsiradékban kisütjük. A paszternákot megpucoljuk, feldaraboljuk. Sós vízben megfőzzük. Turmixoljuk, mustárt és vajat adunk hozzá. A sárgarépát narancslében feltesszük főni, pürésítjük és vajat adunk hozzá. A hátszínt forró serpenyőben körbesütjük, sózzuk és borsozzuk, majd 180 °C-os sütőben 4 percig sütjük. Ha kész a hús, pihentetjük, majd tálaljuk.

hátszín , rózsaburgonya , mustár , paszternák , sárgarépa , narancs