Receptek

Kacsaleves birsalmával

Barna Ádám, a 42 Restaurant & Bar séfjének receptje

2023. április 1.


1,5 kg pecsenye kacsa szárnytő, zúza és comb


0,2 zeller


0,2 petrezselyem gyökér


0,4 sárgarépa


0,2 vöröshagyma


0,08 fokhagyma


0,8 kg birsalmakompót


Só, babérlevél, egész bors, lestyán, petrezselyemzöld


0,4 liter tejföl


0,04 kg liszt


Citrom



ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A kacsaaprólékból 3 liter vízből és a zöldségekből jóízű, tartalmas húslevest főzünk, de hozzáadjuk a babérlevelet is. Mielőtt leszűrjük hozzáadjuk a vágott petrezselyemzöldet és lestyánt.


Leszűrjük, hozzáadjuk a birsalmakompótot, a levesben főtt húsokat, felét a levesben főtt zöldségeknek és tejfölös habarással sűrítjük. A leves ízét beállítjuk citromlével és a birskompót levével. Egyszerre kell sósnak, kicsit édesnek és pikáns savanyúnak lennie. Tálaláskor adhatunk hozzá vágott petrezselyemzöldet és lestyánt.


Nálunk gyerekkoromban otthon nem mindig volt ilyen kiadós ez a leves, ha kacsát sütöttünk, az aprólékból készült a leves.


Készíthető nyers birsalmából is de a kompótlé szegfűszeges, fahéjas íze nagyon jót tesz a levesnek.



Kacsaleves birsalmával , kacsazsír , birsalma , kacsaleves

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra