Receptek

Zellerlasagne

Zellerlasagne

Molnár B. Tamás és Bittera Dóra receptje

A legendás párizsi La Régalade bisztróban az étel báránnyal készült, de kiváló kecskével is.

HÚSTÖLTELÉK

HOZZÁVALÓK:
  • 2 db (kb. 60 dekás) kecskelapocka
  • 1 fej hagyma, meghámozva
  • 2 gerezd fokhagyma, héjastul zúzva
  • 3 db érett paradicsom, negyedelve
  • 1 ek olaj
  • 30 g vaj
  • 1 szál kakukkfű
  • 1 db babérlevél
  • 12 szem fekete bors
  • 500 ml szárnyasalaplé
  • frissen őrölt bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A sütőt 130-140 °C-ra melegítjük. A húst sózzuk-borsozzuk. Tepsiben felhevítjük az olajat, 8-10 perc alatt közepes lángon körbepirítjuk a húsokat,

ELKÉSZÍTÉSE:

A zellergumót meghámozzuk, vékony szeletre vágjuk, a többi hozzávalóval 40-45 percig főzzük, közben gyakorta megkavarjuk. Hagyjuk kihűlni, simára turmixoljuk. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.

ZELLERLASAGNE

ELKÉSZÍTÉSE:

A 2-3 mm vastagra gyalult zellerlapokat 2 percre lobogva forró sós vízbe tesszük, majd jeges vízbe mártjuk, leszárítjuk.

ÖSSZEÁLLÍTÁSA:

A sütőt 220 °C-ra melegítjük. Tűzálló tálat kivajazunk, ebbe tesszük a következő rétegeket: előfőzött zellerlap, zellerbesamel, szétmorzsolt kecskehús kanálnyi pecsenyelével meglocsolva, zellerbesamel. A rétegeket még egyszer megismételjük, végül lefedjük egy zellerlappal, amit pecsenyelével locsolunk meg. 10-15 percre a sütőbe tesszük. A tetejére lapon sütött koktélparadicsomot és frittírozott petrezselyemlevelet adunk.

MEGJEGYZÉS:

A rétegek közé reszelhetünk parmezán sajtot. A legjobb eredményt egyadagos sütőedényekben érhetjük el.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább