Receptek

Kagylós, póréhagymás karfiolfőzelék

Pohner Ádám receptje

2020. február 27.

Kagyló és kagylóvelouté
Hozzávalók:

  • 50 dkg fekete kagyló tisztítva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej salottahagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • citromlé


Póréhagymás karfiolfőzelék
Hozzávalók:

  • 2 db póréhagyma (sok fehér résszel)
  • 1 fej karfiol
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Még könnyebb
Kagyló és kagylóvelouté elkészítése: Olívaolajon megfuttatjuk a durvára vágott salotta- és fokhagymát, majd rádobjuk a fekete kagylókat, felöntjük fehérborral, lefedjük. Ha megfőtt, az összegyűlt levet leszűrjük, a kagylókat pedig kiszedjük a héjukból. A léhez hozzáadjuk a tejszínt, vajat, citromlével ízesítjük, majd botturmixszal habosítjuk. Ez lesz a mártása a főzelékünknek.

Póréhagymás karfiolfőzelék elkészítése: A megtisztított póréhagymát 200 °C-on 30 percig sütjük. Ha kihűlt, a külső héját lehúzzuk és daraboljuk. A karfiolt rózsáira szedjük, majd leforrázzuk. A karfiolt és a póréhagymát vajon átforgatjuk, hozzáadjuk a fekete kagyló húsát, és a kagylómártással kínáljuk. 




fehérbor , salottahagyma , karfiol , fekete kagyló , póréhagyma , fokhagyma , tejszín , citromlé